Overslaan en naar de inhoud gaan

Loading...

Bemiddeling

Bemiddeling - Ga voor een win-win oplossingIedereen rond de tafel zetten en zijn grieven laten spuien, heeft dat zin? In de meeste conflicten wordt daar vroeg of laat een poging toe gedaan. Soms werkt het, en is daarmee de zaak afgehandeld. Soms niet: de discussie wordt feller, de gemoederen raken verhit, er worden kwetsende uitspraken gedaan. Met andere woorden: werkt bemiddeling of mediation wel?

Bemiddeling is echter meer dan praten.

Bemiddeling richt zich op het doel: een situatie waarin alle partijen zich weer waardevol voelen. Het is een constructief proces, waarbij de centrale vraag niet is ‘wie heeft gelijk’ maar ‘hoe komen we tot een oplossing’.
De investering is klein in vergelijking met een lange gerechtelijke of klachtenprocedure. Het rendement kan echter groot zijn: het conflict wordt snel uit de wereld geholpen. Onderhandelingen binnen u bedrijf verlopen sereen, stress valt weg. Een gerechtelijke procedure kan altijd nog. Wilt u de kans laten liggen om uw probleem nu snel en efficiënt op te lossen?

Als erkend bemiddelaar geloof ik in de kracht en de inventiviteit van de deelnemers aan de bemiddeling, die op elk moment meester blijven van hun geschil. Wanneer zij erin slagen hun dialoog opnieuw op de rails te krijgen, ligt een oplossing met alleen maar winnaars vaak binnen handbereik.

Ga voor een win-win oplossing!