Overslaan en naar de inhoud gaan

Loading...

Zolderrenovatie

De zolder inrichten tot een functionele ruimte.

Zolderrenovatie
De zolder inrichten tot een functionele ruimte.
  • Op:May 04, 2018
  • Door: WeDeMo
  • Reacties: 0
  • Categorie: Nieuws

De zolder wordt in vele gevallen gebruikt als opslagplaats waar oude meubelen en andere zaken dag na dag stof vergaren. De zolderruimte biedt echter zoveel mogelijkheden…

Soms kan je met slechts enkele kleine ingrepen de zolder al verbouwen tot extra kamer. Wij zetten de voordelen & mogelijkheden om je zolder in te richten even voor je op een rij.

Zolderrenovatie

Welke voordelen levert het verbouwen van je zolder verbouwen op?

Ten eerste vergroot je de bewoonbare oppervlakte van je woning wat op zich al een grote meerwaarde is. Zo bekom je niet alleen meer woonruimte maar wordt ook je huis meer waard. Je moet uiteraard wel de investering maken maar door de juiste keuzes te maken en eventueel ook zelf de handen uit de mouwen te steken, kan je al heel wat besparen.

Nog en mooi voordeel van het verbouwen van de zolder is de belastingvermindering of fiscaal voordeel voor dakisolatie. Tegen 2020 moet elk dak in Vlaanderen voldoende geïsoleerd zijn, anders kan de woning ongeschikt voor bewoning verklaard worden. Om het isoleren van daken (of zoldervloeren indien het gaat om een onverwarmde zolder) te stimuleren heeft de overheid enkele interessante premies in het leven geroepen. Deze kan je aanvragen bij je netbeheerder. Er gelden andere tarieven naargelang je de werken zelf uitvoert of laat uitvoeren door een erkende aannemer.

Een derde en bijkomend voordeel is dat, wanneer je zolder goed geïsoleerd is, je minder warmteverlies zal hebben en ook minder zal moeten verwarmen. De investering betaalt zich dus sowieso terug: enerzijds in het uitsparen van verwarmingskosten en anderzijds in de verhoogde waarde van je woning.

De zolder inrichten – enkele ideeën & mogelijkheden op een rij

Een opmerkelijke trend is het inrichten van de zolder als slaapkamer. Een kamer die voorzien is van de nodige luxe, licht en lucht en het nodige comfort. En ook wellness mag tegenwoordig niet meer ontbreken. De combinatie van master bedroom met een en suite badkamer is tegenwoordig dan ook een populaire keuze wanneer men de zolder gaat verbouwen.

Heb je kinderen in huis? Dan kan je de zolder ook steeds verbouwen tot speelkamer, entertainment room of bureauruimte. Zo heeft het hele gezin plezier aan de zolderruimte en wanneer de kids het huis uit zijn, kan je de ruimte makkelijk herinrichten om aan nieuwe behoeften te voldoen. Tieners geven bovendien de voorkeur aan de zolderruimte als slaapkamer. Je kan de zolder dus ook inrichten als slaapkamer voor je oudste kind en wanneer hij of zij het huis uit is of op kot gaat, kan je de kamer herinrichten tot entertainment room of bureauruimte.

Zolderrenovatie

Speel met licht; Waar er licht is, is er leven.

Deze filosofie is de ziel van ons bestaan, de natuurlijke rijkdommen aanpassen aan de mens. Licht en lucht zijn van fundamenteel belang voor de kwaliteit van onze leefomgeving. Geen levend wezen kan er groeien zonder licht; de frisse lucht die we inademen is van vitaal belang voor ons welzijn. Licht en lucht kunnen een levenloze zolder omtoveren tot een woonruimte die niet alleen aantrekkelijk oogt, maar waar het ook aangenaam vertoeven is, kortom een plaats waar u voluit kan genieten van het leven.

Er zijn tal van manieren om licht en lucht in de zolderruimte te brenge. Maar de VELUX dakvensters zorgen niet enkel voor een betere lichtspreiding en ventilatie, ze bieden ook een waaier aan keuzemogelijkheden.

Wil je jouw zolder verbouwen en functioneel inrichten? Neem dan vrijblijvend contact op om je plannen te bespreken. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden, voordelen en kosten.

WeDeMo