Overslaan en naar de inhoud gaan

Loading...

Isolatie

Projectomschrijving:

Isolatie muren aan de binnenzijde

Last van koude muren of teveel warmteverlies ? Geen plaats aan de buitenzijde en géén spouw aanwezig ? Dan kan je ook aan de binnenzijde van de woning isolatie plaatsen.
Een goede muurisolatie zal het verschil tussen de muur- en kamertemperatuur beperken, waardoor dat hinderlijke tochtgevoel verdwijnt.
Hou er rekening mee dat binnenmuurisolatie vrij delicaat is en een grondige voorafgaande studie vereist om te bepalen wat de meest geschikte werkwijze en het beste isolatiemateriaal is voor jouw situatie.

Waarmee moet je rekening houden?

Een beperkt verlies van woonruimte.
Een analyse van de opbouw en vochthuishouding van de muren is zeer belangrijk. Een binnenisolatie dient niet om een vochtige (probleem)muur te verstoppen/camoufleren.
Een binnenisolatie wordt best door een vakman geplaatst die er toe is opgeleid gezien risico’s op koudebruggen en interne condensatie bij foutieve plaatsing of diagnose.

Erkend aannemer = géén risico’s + recht op premies !

Wij beschikken over de nodige erkenningen en diploma’s voor een risicoloze binnenmuurisolatie.
Enkel door het werken met een vakman die beschikt over een certificaat van bekwaamheid krijg je een mooie premie van 15 EUR/m².
Indien gewenst zorgen wij ook voor de verdere afwerking zolderinrichting.

Isoleer ik nu best het dak of de zoldervloer?

Het eenvoudige antwoord op deze vraag hangt af van waar de scheiding zich bevindt tussen binnen- en buitentemperatuur. De isolatie wordt best aangebracht waar de warmte verloren gaat in de winter of ongewenst de woning verhit in de zomer.
Gebruik je de zolder enkel als stockageruimte, ga dan voor een beloopbare zoldervloerisolatie.
Ga je de zolder helemaal niet meer gebruiken, dan is een onbeloopbare zoldervloerisolatie de beste en budget vriendelijkste keuze.
Wil je de zolder gebruiken als leefruimte, dan kies je voor een performante thermische (en desgewenst akoestische) dakisolatie, uitbreid baar tot een volledige zolderrenovatie.
Zoldervloerisolatie is meestal goedkoper dan dakisolatie. Bovendien is het warmteverliesoppervlak kleiner dan deze van het dak en verwarm je de zolder niet nodeloos mee.

Project details:

Deel dit project: