Overslaan en naar de inhoud gaan

Loading...

Isolatiepremie 2018: overzicht

Isolatiepremie 2018
Isolatiepremie 2018: overzicht
 • Op:April 04, 2018
 • Door: WeDeMo
 • Reacties: 0
 • Categorie: Nieuws

Laatste update 13 december 2017 – Door je woning te isoleren kan je heel wat besparen op je energiefactuur. Om het nog interessanter te maken kan je een isolatiepremie aanvragen bij je netbeheerder. In dit artikel geven we een overzicht van alle isolatiepremies die je in 2018 kan aanvragen.

In 2018 blijven de energiepremies in Vlaanderen hetzelfde als in 2017.   Op de website van de netbeheerder kan u de nodige gegevens vinden. Ook op de website www.energiesparen.be kan u via de subsidiezoeker opzoeken wie uw netbeheerder is en hoeveel subsidies er ontvangen kunnen worden.

Premies dak of zoldervloer isoleren

Tegen 2020 moet elk dak in Vlaanderen voldoende geïsoleerd zijn, anders kan de woning ongeschikt voor bewoning verklaard worden. Om het isoleren van daken (of zoldervloeren indien het gaat om een onverwarmde zolder) te stimuleren heeft de overheid enkele interessante premies in het leven geroepen. Deze kan je aanvragen bij je netbeheerder. Er gelden andere tarieven naargelang je de werken zelf uitvoert of laat uitvoeren door een erkende aannemer.

 1. Premies dakisolatie zelf plaatsen
  Wanneer je zelf je dak of de vloer van een onverwarmde zolder isoleert, kom je in aanmerking voor een premie van 3 euro per m². De minimale Rd-waarde is 4,5 m²K/W.
   
 2. Premies plaatsing door een aannemer
  Laat je dakisolatie plaatsen door een aannemer, dan geniet je van een hogere premie. Je kan namelijk 6 euro per vierkante meter ontvangen. Bovendien kan je bij dakisolatie door een aannemer gebruikmaken van het verlaagde Btw-tarief . Ook hier is de minimale Rd-waarde 4,5 m²K/W.
   
 3. Als je isolatiewerken laat uitvoeren in een privéwoning die ouder dan 10 jaar is, kom je in aanmerking voor een verlaagd Btw-tarief. Je betaalt dan slechts 6% BTW in plaats van het gebruikelijke tarief van 21%. Deze regeling kan dus een flinke vermindering van de kosten betekenen!

Gratis en vrijblijvend prijzen en voorstellen op maat aanvragen voor dakisolatie kan via onze offertepagina

Opgelet: bovengenoemde premies gelden voor het (laten) uitvoeren van dakisolatie of isolatie van de vloer van een onverwarmde zolder, maar niet voor beide.

WeDeMo