Overslaan en naar de inhoud gaan

Loading...

WeDeMo Pro BVBA lanceert: Sokken voor Helden

hero-on-socks
WeDeMo Pro BVBA lanceert: Sokken voor Helden
  • Op:May 15, 2019
  • Door: WeDeMo
  • Reacties: 0
  • Categorie: Nieuws

WeDeMo Pro BVBA lanceert:

Sokken voor Helden:

Met Hero-on-socks willen Wendy De Moor zaakvoerder van WeDeMo Pro BVBA EN Wendy Raymakers in dienst als Consulent Sociale Economie bij WeDeMo veel meer doen dan zomaar modieuze sokken creëren.

Waarom Hero-on-Socks?

Vorig jaar kreeg Wendy Raymakers de vraag van een oud-collega om haar te helpen bij de bewustwording rond haar vzw. De dochter van deze oud-collega heeft diabetes type 1 en haar moeder richtte de vzw DiAwareness op om geld in te zamelen voor onderzoek naar en bewustwording rond de ziekte.

Wendy R. ging samen met Wendy De Moor, die een aannemersbedrijf leidt en haar onderneming een meer sociale insteek wou geven, op zoek naar een toegankelijke manier om bewustwording te creëren voor missies zoals die van DiAwareness.

Wendy De Moor zaakvoerder van WeDeMo Pro begeleidt jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt , maar vond dat ze niet genoeg mensen kon bereiken. Daarom gingen ze op zoek naar een eenvoudige manier om Goede doelen te ondersteunen.

Hun antwoord? Sokken!

Activiteit

Hero-on-Socks verkoopt originele kousen waarmee de onderneming de werking van verschillende vzw's ondersteunt.

Hero-on-socks selectie aanbod

 

Iedereen draagt sokken, dus op die manier kunnen we ook heel veel mensen bereiken. Het is tevens een modeaccessoire dat door veel modeontwerpers wel eens stiefmoederlijk wordt behandeld, dus er is veel potentieel om er iets hips van te maken.

In DiAwareness vonden ze hun eerste doel, een VZW die zich inzet voor bewustwording rond Diabetes Type 1. November, 2018 lanceerden ze hun eerste collectie : knalgele sokken met spuitjes, een duidelijke link met het prikken van de bloedsuikerspiegelwaarde dat elke Diabeet een aantal keer per dag moet doen. Ondertussen zijn er nieuwe collecties gelanceerd, een bont assortiment met stuks vol humor en zingeving. Zo zijn er blauwe sokken met wolkjes in samenwerking met de VZW Boven de Wolken die serene fotoreportages maakt voor sterrenouders. Veertig procent van de winst gaat rechtstreeks naar de VZW’s die er op hun beurt mooie projecten financieel mee kunnen ondersteunen. Maar nog veel belangrijker is de dialoog die in gang gezet wordt. Sokken is een dankbaar accessoire om over moeilijke onderwerpen het ijs te kunnen breken.

Waar gaat het geld naartoe

 

Dankzij de gesprekken en contacten die hieruit ontstaan wordt er impact gecreëerd om zo daadwerkelijk iets te betekenen voor kleinere vaak ook lokale initiatieven.

Naast de sokken die worden ontworpen in samenwerking met de VZW’s werken ze bij Hero-on-Socks ook aan een eigen collectie. Zo verkopen ze paren die bestaan uit twee verschillende stuks zoals “Spek & Eikes” en “Appelen & Peren”. Een gedeelte van de winst van deze sokken gaat naar het eigen HOS-Fonds waarmee Hero-on-Socks op zijn beurt –in samenwerking met de Koning Bouwdewijn Stichting- ook weer micro projecten kunnen ondersteunen.

Sokkenautomaat

Voor de productie werkt Hero-on-Socks samen met een Italiaanse producent. Door deze dichtbij samenwerking kan er controle uitgevoerd worden op o.a. juiste arbeidsomstandigheden. Ook wordt er getracht om het best betaalbare, kwalitatieve product te ontwikkelen en daarbij is gekozen voor ecologisch verantwoorde grondstoffen. Voor verpakking en verzending wordt en dan weer gewerkt met sociale werkplaatsen in eigen land. Dit genereert ook weer extra werkgelegenheid.

Wil je Hero-on-Socks vinden bij jouw in de buurt?

Hou dan de agenda op www.Hero-on-socks.be in de gaten. De eerste sokkenautomaat van België reist zo het hele land door; zo mochten al een fancy herenmodezaak in Mortsel “Dudden Herenkleding” en de bekende fashionstore voor het hele gezin “SKM” te Aartselaar host zijn.

 

Uiteraard kan je ook een echte Help op Sokken worden door een abonnementsformule te kiezen van 6 of 12 maanden.

Waarbij je iedere maand een nieuw design krijgt toegestuurd elke maand voor een ander doel. Zo is er nooit meer keuze stress, welk doel je dit jaar steunt.

Bij Hero-on-socks zijn ze van overtuigd dat ze de wereld een pak aangenamer kunnen maken op sokken. Doe je mee? #Jointhemovement

 

Sokkenautomaat

 

WeDeMo